Jan Lens

Jan Lens

Ik ben maatschappelijk werker met een opleiding Hoger Pedagogisch Onderwijs en was leraar aan de Sociale Hogeschool in Geel. Mijn opleiding gestalttherapie deed ik bij het IVC (Instituut voor Communicatie) en bij de school voor Gestalt en Psychosynthese en mijn opleiding contextuele therapie bij Leren over Leven, Leerschool voor Contextuele Hulpverlening.

Als opleider en directeur bij MultidiMens en als voorzitter van de NVAGT (Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalttheorie en Gestalttherapie) en als mede- oprichter en opleider in Leren over Leven leverde ik mijn bijdrage aan de ontwikkeling van de Gestalttherapie en van de contextuele therapie in Vlaanderen en Nederland.
In mijn psychotherapiepraktijk samen met May werk ik nu vooral met paren.

Ik ben erkend als Gestalttherapeut en supervisor door de NVAGT en als systeemtherapeut en supervisor door de BVRGS (Belgische Vereniging voor Relatie, Gezins- en Systeemtherapie) en de NVRG ( Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie).

May Michielsen

May Michielsen

Ik ben klinisch psycholoog en volgde een opleiding relatietherapie bij Fons van Steenwegen, een vierjarige opleiding gestalttherapie bij de school voor Gestalt en Psychosynthese, de masterclass contextuele therapie aan de Hogeschool van Amsterdam bij Prof I. Boszormenyi-Nagy en een opleiding Trauma en EMDR bij het Belgisch Instituut voor Psychotrauma en EMDR. (BIPE)

Als medeoprichter en daarna als directeur en opleider was ik jaren lang de drijvende kracht van Leren over Leven. Nu zie ik nog een beperkt aantal cliënten in mijn therapiepraktijk en organiseer ik bijscholing in de School voor Relatietherapie samen met Jan.

Ik ben lid van de Belgische Federatie van Psychologen en de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen. Ik ben erkend als systeemtherapeut en supervisor door de Belgische Vereniging voor Relatie, Gezins en systeemtherapie (BVRGS) en de Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie (NVRG). als Gestalttherapeut en supervisor door de Nederlands Vlaamse Associatie van Gestalttherapeuten (NVAGT) en als contextueel therapeut, opleider en supervisor door de Vereniging voor Contextueel Werkers (VCW).

Van het boek “Leren over leven in loyaliteit, over contextuele hulpverlening” voerde ik de eindredactie. Verder heb ik verschillende artikels, bijdragen in boeken en vertalingen van boeken gepubliceerd, alle op het terrein van contextuele hulpverlening en therapie.