Esther Perel

Esther Perel, MA, LMFT is trainer, therapeut en een internationaal erkende autoriteit op het vlak van relatietherapie, interculturele relaties en cultuur en seksualiteit. Ze schreef de internationale bestseller “Mating in Captivity”, in het Nederlands vertaald als “Erotische intelligentie”. Het boek won in 2009  de boekenprijs van “The Society for Sex Therapy and Research”.

Ze is opgeleid en gesuperviseerd door Dr. Salvador Minuchin en is verbonden aan de faculteit voor Gezinsstudies van het New York University Medical Center. Het Programma voor Internationale Trauma Studies en het Ackerman Instituut voor het gezin en het Scandinavische Instituut voor Expressive Arts Therapy.

E. Perel spreekt 9 talen (waaronder Nederlands) en is een veel gevraagde spreker over de ganse wereld. Ze heeft een rijk intercultureel perspectief in haar klinische praktijk, haar opleiding en haar vele publicaties. Ze is lid van de The American Family Therapy Academy and the International Society for Sex Therapy and Research.
 

Onze samenwerking met Esther Perel

In juni 2015 nodigden wij Esther Perel voor de eerste keer in Antwerpen uit voor een grote studiedag: “Een vernieuwende kijk op liefde, seks en relaties in deze tijd’. Dat is ook het thema van haar eerste boek 'Erotische intelligentie’ en van haar eerste TED lezing. Onlangs publiceerde zij haar tweede boek ‘Liefde in verhouding’ over ontrouw. Dat kwam ze ook presenteren en toelichten in juni jongstleden.
In de periode daartussen organiseerden wij met haar een masterclass voor relatietherapeuten, waarin zij die twee thema’s verder uitwerkte in de praktijk van de relatietherapie. In een afwisseling van bespreken, ervaren, oefenen en supervisie konden wij en vele relatietherapeuten in Vlaanderen veel van haar leren.
Esther heeft ons nu in juni laten weten dat ze voorlopig niet meer gaat reizen en over heel de wereld spreken en opleiding geven. Ze heeft andere plannen voor het volgende jaar en wij zullen haar dus zeker niet terug zien hier tot eind 2019. Bekijk hiernaast een interview met Esther voor het televisieprogramma ‘De Wereld draait Door’ en hieronder haar TED lezingen.

Meer video’s